Додик: Вековима да славимо Дан српског јединства /видео/

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је данас поводом Дана српског јединства да ће српски народ вековима прослављати овај празник.
Sputnik

„Намера је да ово чинимо годинама, деценијама и вековима. Овај дан да славимо и да памтимо. То је дан када је страдалничка војска на Солунском фронту прошла голготу, и ослободила све ове народе на Балкану, између осталога и Бањалуку“, рекао је Додик.

Нагласио је да ништа природније нема него за један народ да има своје право на државу.

„То данас значи територију, народ и ефективну власт. Српски народ данас има две државе, и то нам никада нико не може одузети. Ми нисмо никакви ’босански Срби‘, већ само Срби. Немојте нас понижавати и само такви можемо учествовати у било кавом дијалогу и никако другачије“, истакао је Додик.

Изасланик председника Србије Александар Вулин уручио је поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе председници Републике Српске реплике ратних застава испред Палате Републике.

Вулин је заставе уручио у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и премијера Српске Радована Вишковића.

Цвијановићева и Вулин су у присуству српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и премијера Српске Радована Вишковића претходно у Палати Републике разговарали поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Вулин: Српски народ заједно у бољој и лепшој будућности

Додик: Вековима да славимо Дан српског јединства /видео/
„Још пре неколико година на иницијативу председника Вучића и Додика почели смо да обележавамо заједничке важне датуме. Срби с друге стране Дрине, или ма где живели, ближе су једни другима него икада. Бринемо једни о другима, водимо рачуна. Никада више нећемо бити сами, какве год нас несреће буду погађале. Никада више Србија неће окренути главу Српској. У то немојте сумњати“, поручио је Вулин.

Он је истакао да Србима више нико не може да забрани да буду јединствен политички народ.

„Не живимо у истој држави, јер тако желе политички моћници, али нећемо се стидети најважнијих националних тема. Поносан сам што сам овде у Бањалуци. Свим Србима честитам овај празник, што видим све нас заједно у бољој и лепшој будућности“, нагласио је Вулин.

 

Коментар