Хрватска тврди да је БиХ ушла у њену територију, Mинистарство реаговало због „инвазије“

Хрватске службе су увиделе да је Босна и Херцеговина, како наводе, вероватно грешком, поставила таблу са упозорењем на близину границе 90 метара унутар хрватског државног подручја.
Sputnik

Обавештајна табла са упозорењем на близину границе се налази на подручју насеља Шиљковача, у хрватској општини Цетинград.

„Извиђањем ове локације и геодетском провером надлежних хрватских служби утврђено је да је обавештајна табле постављена 90 метара унутар хрватског државног подручја (тик уз хрватску обавештајну плочу о близини границе), узимајући при томе у обзир црту државне границе РХ и БиХ утврђену према Уговору о државној граници из 1999. Године“, наведено је у допису Министарства спољних послова Хрватске Амбасади БиХ у тој држави.

Министарство спољних и европских послова Хрватске верује да је у овом случају дошло до ненамерне грешке службе БиХ, преноси портал Кликс.

Хрватско министарство додаје да БиХ грешку треба да исправи и да уз претходни договор и најаву хрватској граници без одлагања уклони наведену обавештајну таблу односно премести је на одговарајућу локацију унутар државног подручја БиХ.

Прочитајте још:

Коментар