Кризни штаб донео одлуку: Продужено радно време кафића и ресторана

Радно време кафића и ресторана у затвореном простору продужава се до 23 сата, изјавила је после седнице Кризног штаба епидемиолог др Дарија Кисић Тепавчевић.
Sputnik

Што се тиче одржавања сајмова, додала је, то још неће бити могуће.

Она је коментарисала и тренутну епидемиолошку ситуацију код нас, региону и Европи.

"Уколико се осврнемо на претходне две недеље, кумулативна инциденција у нашој земљи је била 14 на 100.000, ми смо земља у Европи са најнижом стопом заражавања. У претходној недељи је била стопа учесталости 7 на 100.000. У Црној Гори је 100 пута већи ризик од заражавања него у нашој земљи - рекла је епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић након заседања Кризног штаба.

Она је истакла да то није случајно, да је то одраз превентивних мера и савесности наших грађана.

- Напомињемо да постоје земље које су имале повољну ситуацију, где се ситуација променила у року у недељу или две дана. То показује да морамо да истрајемо у мерама - закључила је она.

Коментар