Трамп затражио да се скине вео тајне са свих докумената која се тичу његове везе са Русијом

Амерички председник Доналд Трамп одобрио је да се обелодане сва документа која се односе на наводно мешање Русије у америчке изборе, као и скандал са мејловима бивше државне секретарке Хилари Клинтон.
Sputnik
„У потпуности сам одобрио отварање свих докумената у вези са највећим политичким криминалом у америчкој историји, такозваном руском обманом. Такође, и у вези са скандалом око мејлова Хилари Клинтон. Без измена“, написао је Трамп на Твитеру.

Он је у другом саопштењу навео да је он одавно обелоданио сва документа која се тичу "завере са Русијом".

„На несрећу по нашу државу, људи су радили врло споро, посебно, узевши у обзир да је то, вероватно, највећи политички злочин у историји наше државе. Урадите то!“, додао је председник.

Подсетимо, истрага о мешању Русије у председничке изборе 2016. године трајала је готово две године. Прошлог пролећа, Роберт Милер, тадашњи специјални тужилац, признао је да не постоје докази о завери Трампа или његових сарадника са Москвом. Без обзира на то, он је оптужио групу руских грађана за мешање у изборе. У Кремљу су изјавили, да без обзира на оптужбе, Милер није доставио одговарајуће доказе. 

 

Коментар