Ђукановић званично предложио Кривокапића за мандатара

Председник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је Скупштини Црне Горе предлог да мандатар за састав нове Владе буде носилац листе „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић, саопштено је из Ђукановићевог кабинета.
Sputnik

„Данас, 8. октобра 2020. године, обавио сам консултације о мандатару за састав Владе са носиоцима листа коалиција: За будућност Црне Горе — Здравком Кривокапићем, Мир је наша нација — Алексом Бечићем и Црно на бијело — Дританом Абазовићем. Тиме су се стекли услови да за мандатара за састав Владе предложим Здравка Кривокапића, који ће у року утврђеном Уставом Црне Горе, припремити програм и предложити њен састав“, наводи се у саопштењу Ђукановића.

О томе ће се, како је навео, изјаснити 27. сазив Скупштине Црне Горе на једној од предстојећих седница редовног јесењег заседања.

Ђукановић званично предложио Кривокапића за мандатара

Подсетимо, Ђукановић је медијима, након консултација, рекао да су изборни процес и транзиција власти резултат вишегодишњих напора.

„Наше друштво и овим показује зрелост, демократски капацитет. Црна Гора је препозната као важан фактор регионалне стабилности. Изградили смо поуздану стабилност“, оценио је Ђукановић.

Према његовим речима, странке које никада нису биле у власти, први пут ће радити тај посао.

Прочитајте још: 

Коментар