Трамп: Луда Ненси треба да буде прегледана

Доналд Трамп одговорио је председавајућој Представничким домом америчког Конгреса, чланици Демократске странке Ненси Пелоси која је затражила да се испита ментално стање председника САД, рекавши да би требало да она буде прегледана.
Sputnik

Пелоси је најавила да це демократе затражити да Конгрес разматра закон којим би био формиран посебан панел који ће проценити да ли је Трамп ментално способан да и даље води нацију, а све због забринутости за председниково стање изазвано инфекцијом корона вирусом као и „недостатком транспарентности Беле куће кад је реч о Трамповом здрављу“, пише „Хил“.

„Луда Ненси би требало да буде прегледана“, одговорио је Трамп на свом Твитер налогу на предлог Демократа и додао да је „не зову џаба лудом“.

​Ненси Пелоси је тражила да се активира 25. амандман којим би потпредседник и већина чланова кабинета добили овлашћење да председника прогласе „неспособним да извршава своја овлашћења и дужности“.

Представљајући ову иницијативу у Конгресу, она је нагласила да овај акт није усмерен против Трампа о чијем ће се раду гласачи изјаснити за мање од месец дана, већ да би омогућио процену способност будућих председника да воде државу, преноси Танјуг.

Коментар