Ново мистериозно место на планети на којем је нестало 700 људи

Постоје приче како је велики монголски вођа Кублај-кан покушао да нападне Јапан још у 13. веку, али да је изгубио 40 хиљада људи управо у Змајевом троуглу.
Sputnik

Вражје море (јапански Ма-но Уми), познатије и по имену Змајев троугао, подручје је у Тихом океану око јапанске обале и острва Огасавара које укључује добар део Филипинског мора. Лежи тачно насупрот Бермудског троугла те се сматра његовим панданом. Поврх свега.

Зашто се руски морнари никад нису плашили Бермудског троугла

Пре неколико хиљада година Кинези су веровали да у том мору живи монументални змај који вуче бродове према дну како би нахранио своју глад. Не чуди стога што нестанак бродова у Вражјем мору данас многи приписују том митском бићу.

Постоје приче о томе како је велики монголски вођа Кублај-кан покушао напасти Јапан још у 13. веку, али изгубио је 40 хиљада људи управо у Змајевом троуглу. Ипак, најпознатија прича датира из 1952. године, када је нестао истраживачки брод Каио Мару Бр. 5 с целом посадом од 31 особе. Истраживачи су испитивали активност подводног вулкана Мyојин-схо, те се никад нису вратили кући, преноси портал „Б92“.

Према натписима Чарлса Берлица из 1989. године у књизи „The Dragon's Triangle“, јапанска војска је од 1952. године до 1954. године на овом подручју изгубила пет бродова с око 700 особа, због чега га је Јапанско министарство прогласило опасним на средини прошлог века. Шта се с несталим људима и бродовима заиста догодило, никад није у потпуности разјашњено, као и у случају Бермудског троугла.

Наука тврди да није у питању паранормална активност, већ постојање заробљених количина опасних плинова на морском дну. Тачније, реч је о налазиштима метанског клатрата који на температури вишој од 18 степени могу изазвати запањујућу експлозију те потопити бродове без икаквих остатака и доказа.

Прочитајте још:

Коментар