Др Кон упутио ново упозорење, посебно се обратио Београђанима

Епидемиолог др Предраг Кон, члан Кризног штаба за борбу против вируса корона, упутио је ново упозорење, посебно се обраћајући Београђанима.
Sputnik

„У току ове и следеће недеље налазићемо се у максимуму (пику) трећег таласа. У овом периоду избегавајте све гужве и скупове. Понашајте се као да је уведена мера забране кретања од 19 до 5 часова. Ако ипак морате да излазите из куће... Носите заштитну маску увек, а посебно у затвореном простору. Свако добро“, написао је Кон.

Према речима др Предрага Кона, очекује се да ће број заражених наставити да расте наредних десетак дана и да би могао да достигне више од 2.000 новооболелих дневно, а да ће број преминулих од ковида постати двоцифрен.

Кон је на Фејсбуку коментарисао и оне који не верују у то да маске штите.

„Када Вас исмевају што носите маску, кажите да се на тај начин исмевате Кризном штабу. То ће их разгалити... Уосталом и за вирус кажите да је настао и да је измишљен у Кризном штабу јер то воле да чују... Кажите да је за све у овој пандемији крив Кризни штаб... Али не заборавите... стално и увек: Носите маску“, написао је др Кон.

Прочитајте још:

Коментар