„Кућа страве“ на Сицилији: Старце поливали хладном водом, везивали их голе и неопране за кревет

Старачки дом на периферији Катаније, центра италијанске регије Сицилија, полиција је описала као „кућу хорора“ за тридесетак њених станара, особа између 80 и 90 година, пише „Фанпејџ“.
Sputnik

Старци су поливани хладном водом, остављани голи на поду или кревету, неопрани, кажњавани везањем за кревет или сто, хигијенски сасвим запуштени, са ранама од декубитиса које нису лечене и заражени шугом.

„Никаква самилост, никаква помоћ. Напротив, запослени су се смејали позивима за помоћ немоћних стараца“, пише у извештају полиције чије делове преноси портал.

Полиција је открила „кућу хорора“ случајно, након што је прегледан телефон једне од запослених у којем је било десетине узнемирујућих снимака малтретирања станара дома.

Након тога постављене су микро-камере које су само потврдиле и документовале случај.

Старци су спашени, а власник и управник старачког дома су под истрагом, као и део запослених за које постоје докази да су учествовали у малтретирању стараца.

У Италији има више од 16 милиона особа које су старије од 65 година.

На северу, индустријски боље развијеном делу Италије, старији чланови породице се традиционално смештају у старачке домове.

Међутим, старачки дом је често привилегија коју себи не могу сви приуштити јер кошта најмање у висини једне просечне плате, преноси Танјуг.

Коментар