Москва позвала Берлин да се мане агресивне реторике

Курс конфронтације који води Берлин према Русији, а који се огледа кроз неосноване оптужбе и увођење санкција наносе озбиљну штету везама две државе, због чега Москва позива Немачку да одустане од агресивне реторике и врати се дијалогу.
Sputnik

Заменик руског шефа дипломатије Владимир Титов разговарао је данас са немачким амбасадором у Москви Гезом Андерсом фон Гајром. Том приликом двојица дипломата су анализирали стање и перспективе руско-немачких односа у позадини њихове недавне деградације.

Титов је указао немачком дипломати да курс конфронтације који води Берлин према Русији и који се огледа у неоснованим оптужбама, одбијању сарадње у многим областима и увођењу санкција наноси озбиљну штету деценијским везама и узајамно корисној сарадњи две државе у различитим областима.

„Немачка страна је позвана да одустане од агресивне реторике, метода обуздавања и притисака и врати се дијалогу у циљу промоције позитивне агенде у билатералним односима и спољнополитичкој сарадњи“, нагласили су у руском МИП-у.

Прочитајте још:

Коментар