Ексклузивно: Руска хиперсонична ракета „Авангард“ први пут показана изблиза /видео/

Телевизија „Звезда“ први пут је представила спољни изглед руске интерконтиненталне балистичке хиперсоничне ракете „Авангард“.
Sputnik

Телевизија подсећа да су домаће ракете крајем 20. века достигле висок ниво поузданости и борбене ефикасности. Услед вишегодишњег развоја дате области, најновији ракетни комплекс са ракетом „Авангард“ предат је војсци прошле године.

Ракета је уживо представљена у једној од сала Војне академије "Петар Велики" као модел за проучавање најновијих ракетних технологија. Међутим, у сали се не налази само она, већ је близу ње распоређено још неколико руских ракета, али је управо „Авангард“ тај који се издваја у односу на друге.

„Јединственост те класе је у томе што сви присутни примерци имају прорезе на својим површинама. Питомац који долази у ту сали да слуша не само да проучава теоријски део, већ и у пракси затим може стварно да погледа и осети то о чему учи. Односно, ступајући већ у трупе, он визуелно зна где шта може наћи, чему може да приступи и шта да покуша“, изјавио је шеф академије, генерал, мајор Леонид Михолап.

С тим у вези, он је нагласио да на академији могу да студирају искључиво држављани Русије.

Прочитајте још:

Коментар