Србија ће, ипак, бранити титулу првака света?!

Иако се мислило да ће такмичење у АТП купу бити отказано, Србија ће, највероватније, ипак имати прилику да одбрани титулу незваничног шампиона света у тенису.
Sputnik

Аустралијан опен је најављен за 8. фебруар, док би квалификације требало да се одрже почетком јануара у Дубаију.

Због пандемије вируса корона остали турнири су доведени у питање, међу њима и АТПкуп, који је имао прво издање у тениском календару прошле године.

И управо је репрезентације Србије, предвођена НовакомЂоковићем, освојила инаугурално издање турнира који је окупио 24 најбоље репрезентације на планети.

​​Наша репрезентација је у групној фази савладала ЈужнуАфрику, Француску и Чиле, да би затим рутински елиминисала и Канаду и Русију у наредна два нокаут меча.

​Незванични извори доносе нам још интересантних информација о почетку мушког дела наредне тениске сезоне.

Први АТП турнир би требало да буде у ДелрејБичу од 4. до 11. јануара, док ће се исте недеље, потенцијално, одржати још једно такмичење.

„Нико у својој земљи није урадио оно што је Новак у Србији“

АТП турнири у Пунеу (1. фебруар), Њујорку (8. фебруар) и Рио де Жанеиру (15. фебруар) ће бити отказани, док ће 22. фебруара бити одржани турнири у Монпељеу, Кордоби и још једном, тренутно непознатом месту.

Већ 1. марта би могли да очекујемо још три турнира – у Ротердаму, Буенос Ајресу и на још једној, тренутно непознатој локацији.

Недељу дана касније су планирани турнири у Дохи, Марсеју и Сантијагу, а затим ће се сезона преселити у Акапулко и Дубаи.

Што се Мастерса у Сједињеним Америчким Државама, Мајами би требало да се одржи у стандардном термину средином марта, док ће ИндијанВелс највероватније бити померен.

Турнир који је због пандемије први отказан током 2020. године би могао да у 2021. буде одржан тек у октобру, али тренутно нема званичних информација.

„На Егзиту је било лудо, преко Нолета смо ушли у ресторан у Лос Анђелесу”

Виктор Троицки именован за селектора Србије

Упознајте Србина из Немачке – највећу енигму светског тениса

Коментар