Захарова: Насиље над новинарима у Украјини не престаје

Над представницима медија у Украјини и даље се врши физичко насиље, ситуација са безбедношћу новинара у тој земљи изазива легитимну и озбиљну забринутост, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Sputnik
„Представници медија у Украјини и даље су изложени физичком насиљу које се одвија уз фактички налог званичног Кијева, који је одавно кренуо путем репресија према медијима“, истакла је портпаролка.
Захарова: Украјина постаје масовна гробница новинара (видео)

Према речима Захарове, и даље нема никаквог напретка у истрази убиства новинара и фоторепортера новинске агенција „Русија севодња“ Андреја Стењина, сниматеља „Првог канала“ Анатолија Кљана, оператера звука и дописника телевизије „Русија“ Антона Волошина и Игора Корнељука, украјинског новинара, писца и водитеља Олеса Бузине, као и дописника „Украјинске правде“ и „Радио вести“ Павла Шеремета.

„Русија је у више наврата скретала пажњу међународне заједнице на опасне трендове који прелазе и у отворену цензуру и на најгрубље кршење права новинара све до њиховог физичког елиминисања“, рекла је она.

Прочитајте још:

 

Коментар