Премијерка открила коју ће вакцину највероватније примити Вучић

Прву вакцину против вируса корона у Србији је примила председница Владе Србије Ана Брнабић. Она је примила вакцину конзорцијума "Фајзера" и "Бионтека", рекла је да ће председник Србије Александар Вучић вероватно примити вакцину кинеског "Синофарма".
Sputnik

Она је објаснила да је договор са председником Вучићем био да њих двоје приме две различите вакцине и додала да у овом тренутку имамо вакцину конзорцијума "Фајзера" и "Бионтека", а у најскорије време се очекују и вакцине од кинеског "Синофарма", као и одређене количине руске вакцине "Спутњик Ве".

Навела је да је сигурна да ћемо крајем првог квартала или почетком другог имати и вакцину компаније "Астра-Зенека", а након тога и "Модернину".

Брнабићева је истакла да ће грађани имати на располагању све вакцине које су одобрене у матичним земљама и међународним регулаторним телима, али да ће све вакцине морати да одобре и наше агенције и институти.

Пред почетак вакцинације здравствених радника вакцину примити и министар Златибор Лончар, додала је она.

"Трудимо се да будемо пример и покажемо да смо сигурни у вакцине и институције", казала је.

Како је рекла, Србија је прва у Европи, после Велике Британије, која је добила "Фајзерову" вакцину, а трећа земља у Европи која је почела кампању давања вакцина, после Велике Британије и Швајцарске, пренео је РТС.

Брнабићева очекује у наредних десетак дана следећи контингент вакцине, а од јануара веће количине.

Подсетимо, вакцине су данас у „Торлаку“ примили и министарка за рад и чланица Кризног штаба, епидемиолог др Дарија Кисић Тепавчевић, као и члан Кризног штаба, епидемиолог др Предраг Кон.

Прочитајте још:

Коментар