Девојчица пожелела да плива са делфинима – Лавров јој испунио новогодишњу жељу /видео, фото/

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров испунио је новогодишњу жељу седмогодишњој Алини из Саратовске области – девојчица је боравила у Москви и пливала са делфинима.
Sputnik

Министарство иностраних послова Русије саопштио је да је Алина Рејтер допутовала у Москву у уторак на позив Лаврова. Она је, између осталог, обишла московски зоолошки врт у којем су је „посебно одушевили ружичасти фламингоси“.

Девојчица је у среду ујутро посетила Центар за океанографију и морску биологију „Москваријум“ и упознала се са делфинима.

Након тога, Алину је примио Лавров, који је припремио за њу још један тематски поклон - плишаног плавог делфина.

Девојчица пожелела да плива са делфинима – Лавров јој испунио новогодишњу жељу /видео, фото/

„Алина, како си се дотерала! Дошла си са посете делфинима?“, упитао је руски министар, на шта је девојчица одговорила потврдно.

Пројекат „Јелка жеља“ постао је традиција у Русији. То је добровољна акција у којој могу да учествују сви грађани Русије. У акцији редовно учествује председник Русије Владимир Путин, који остварује жеље малишана из целе Русије. 

У 2020. години добротворни пројекат „Маштај са мном“ покренуо је трећи пут новогодишњу акцију „Јелка жеља“, која је осмишљена да помогне људима у тешким ситуацијама. Пријаве за учешће примале су се од 16. новембра до 15. децембра. Од 1. децембра 2020. до 28. фебруара 2021. године партнери, учесници такмичења „Лидери Русије“ и други брижни људи испуњаваће новогодишње жеље.

Коментар