Кад засвира руски премијер: Џаком поклона обрадовао четворогодишњу девојчицу /видео, фото/

Руски премијер Михаил Мишустин је уочи Нове године испунио жељу четворогодишњој девојчици из Тверске области која је тражила од Деда Мраза синтисајзер. Мала Нађа добила је пун џак поклона од премијера, али и свирку.
Sputnik

Мишустин је о жељи девојчице Нађе сазнао 24. децембра на добротворној акцији „Јелка жеља“. Признао је тада да је и сам раније маштао о таквом инструменту и обећао да ће га лично изабрати за девојчицу.

Премијер је у среду стигао у Твер са џаком поклона, од којих је главни био музички инструмент. Најпре је Мишустин поклонио Нађи, којој је у уторак био рођендан, лутку.

Кад засвира руски премијер: Џаком поклона обрадовао четворогодишњу девојчицу /видео, фото/

Затим је предложио испрва помало срамежљивој девојчици да јој свира на синтисајзеру и извео неколико мелодија из дечјих анимираних филмова: „У шуми се родила јелка“, „Плави вагон“, „Песму Чебурашке“ и друге.

​Сусрет није прошао без слатких поклона — Нађа је добила цео џак чоколадних бомбона. Девојчица, њени родитељи и шеф владе заједно су попили чај и дегустирали чоколадне слаткише.

Иначе, пројекат „Јелка жеља“ постао је традиција у Русији. То је добровољна акција у којој могу да учествују сви грађани Русије. У акцији редовно учествује председник Русије Владимир Путин, који остварује жеље малишана из целе Русије. 

У 2020. години добротворни пројекат „Маштај са мном“ покренуо је трећи пут новогодишњу акцију „Јелка жеља“, која је осмишљена да помогне људима у тешким ситуацијама. Пријаве за учешће примале су се од 16. новембра до 15. децембра. Од 1. децембра 2020. до 28. фебруара 2021. године партнери, учесници такмичења „Лидери Русије“ и други брижни људи испуњаваће новогодишње жеље.

Прочитајте још:

Коментар