Србин изгубио меч од тенисера који никог никада није победио

Српски тенисер Пеђа Крстин неславно је почео сезону, пошто је од њега био бољи један анонимни турски тенисер.
Sputnik

Крстин, тренутно 265. на АТП ранг листи, је у првом колу квалификација за први АТП турнир сезоне у Анталији доживео пораз од извесног Мерта Нација Туркера – 6:2, 6:1.

Србину је то био девети пораз заредом на мечевима свих званичних категорија, док је 22-годишњем Турчину то била прва победа у каријери у мечевима највишег ранга.

Крстин је добро почео дуел и одмах направио брејк, али до краја првог сета једва освојио још један гем, у којем је морао да спаси две брејк лопте.

У другом сету је први изгубио сервис, али је имао прилику да се моментално врати у дуел. Ипак, пропустио је четири брејк лопте, од чега се није опоравио.

​Крстин је у квалификацијама био први носилац и имао је сјајну прилику да се пласира у главни жреб, али ће то сада имати турски играч који претходни никада није остварио победу АТП туру – па ни у квалификацијама за неки турнир.

Он је претходно имао 12 пораза, а уједно нема званичан ренкинг на АТП ранг листи, док му је највећи успех у каријери, у синглу, 645. место из 2018. године.

Србија ће на турниру у Турској имати два представника, пошто су место у главном жребу директно обезбедили Миомир Кецмановић и Ласло Ђере.

Турнир у Анталији се стандардно одржава на травнатој подлози средином сезоне, па га не треба помешати са овим издањем такмичења у истом граду које је добило специјалну, једногодишњу лиценцу.

Бизарна прича: Амерички спортиста са короном, уместо у карантин, побегао у Лондон

Новаков камп ─ за будућност Србије

Србија у најјачем саставу, одустали Рус и највећи „лајавац“ светског тениса

Коментар