Кризни штаб одлучио да све постојеће мере остану на снази, донета и одлука о школама

Кризни штаб Владе Србије одлучио је данас да све постојеће мере остану на снази и даље, јер је оцењено да дају резултате. Осим тога, закључено је да нема препреке да друго полугодиште почне кад је и планирано - 18. јануара, сазнаје Блиц.
Sputnik

Тренутно су на снази следеће мере - забрана окупљања више од 5 људи, обавезно ношење заштитних маски у затвореном простору, ПЦР тестови или карантин од десет дана приликом уласка у Србију, а радно време је ограничено те сви угоститељски објекти и тржни центри раде до 20 сати, а продавнице прехрамбене робе до 21 сат.

Министарка Дарија Кисић-Тепавчевић је, новинарима, након седнице Штаба, пренела и да неће бити организованог дочека Српске Нове године.

На основу епидемиолошке ситуације, како је казала, процењено је да су услови такви да нема препрека за наставак школске године од 18. јануара

"Наставиће се похађање основних и средњих школа по динамици каква је била пре распуста", објаснила је она.

Кисић-Тепавчевић најавила је и да ће, с обзиром на пад учесталости обољевања Институт "Бањица" почети да ради у нековид режиму.

Што се вакцинације тиче, истиче да она иде својим несметаним током.

У Србију су данас стигле додатне количине вакцина Фајзер, а Кисић је рекла да ће та вакцина долазити сваке недеље и да ће вакцинација бити настављена по приоритетима.

Прочитајте још:

Коментар