Доминиканска Република проучава могућност куповине руске вакцине против ковида

Власти Доминиканске Републике предузеле су прве кораке за куповину руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), изјавио је за Спутњик амбасадор те земље у Москви Ханс Даненберг Кастељанос.
Sputnik
„Проучавамо могућност куповине вакцине ‘Спутњик Ве’, већ смо разговарали са Руским фондом за директне инвестиције... Комисија за здравство Доминиканске Републике проучава и види могућност за куповину руске вакцине“, рекао је амбасадор.

Амбасадор је одржао састанке са директорима Руског фонда за директне инвестиције Кирилом Дмитријевим и Владимиром Примаком на којима се разматрао могући споразум о сарадњи како би се, у случају потребе, купила вакцина, а разговарано је и о процени њене регистрације од стране здравствених органа Доминикане.

Амбасадор је такође изразио „захвалност владе Доминиканске Републике влади и народу Русије“ за помоћ пружену на самом почетку пандемије.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Прочитајте још:

Коментар