Више од 25 земаља се спрема да региструје руску вакцину против короне

Шеф Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев очекује да ће руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) бити регистрована у још више од 25 земаља.
Sputnik
„Наша вакцина 'Спутњик Ве' (Sputnik V) до сада је регистрована у 14 земаља, а у наредне две седмице очекујемо регистрацију у још више од 25 земаља“, рекао је Дмитријев на заседању Светског економског форума у Давосу, који се одржава виртуелно.

Према његовим речима, неке од земаља у којима се регистрација вакцине очекује су Мексико, Парагвај и Пакистан.

Дмитријев је истакао да је Фонд сарађивао са сваком земљом појединачно и да је успоставио велики број међународних партнерстава за производњу вакцина.

Подсетимо, раније је Руски фонд за директне инвестиције потписао споразум са водећим турским фармацеутским произвођачем за производњу вакцине „Спутњик Ве“ у Турској и започео процес преноса технологије.

Вакцина „Спутњик Ве“ је направљена на провереној и добро изученој платформи аденовирусних вектора човека и већ је добила одобрење за примену у Русији, Белорусији, Аргентини, Уједињеним Арапским Емиратима, Мађарској, Србији, Боливији, Алжиру, Палестини, Венецуели, Парагвају и Туркменистану.

Прочитајте још:

 

Коментар