Жунић: Тражићемо да Инцко посланицима Републике Српске пише на српском

Шеф клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је да ће тај клуб инсистирати да високи представник Валентин Инцко свим српским посланицима достави на српском језику и ћирилици своје писмо у којем иницира да један број људи врати повеље које су добили 2016. поводом обележавања 25 година Скупштине РС.
Sputnik

Жунић је за Срну рекао да је Инцко послао писмо клубовима посланика у Народној скупштини Српске и да су посланици га они прочитали и превели, јер, како су навели , познају језик којим је Инцко писао као што познају стране језике, преноси Танјуг,

„Колико год он тим писмом оцрнио српски народ и наметнуо колективну кривицу, што је недопустиво у политичким околностима које јесу у БиХ, али и недопустиво уопште у политичким околностима у било каквој врсти политике, инсистираћемо и од председника Народне скупштине да се од Инцка тражи да се српским посланицима обрати на српском језику и ћирилици“, рекао је Жунић.

Он је изразио наду да Инцко разуме процесе и стање у БиХ и да ће разумети и овај захтев.

„Ако то не разуме, онда не знамо због чега је овде и шта уопште ради у БиХ“, рекао је Жунић, а пренеле Независне новине.

Кабинет председника Скупштине РС примио је данас Инцково писмо упућено председнику Скупштине Недељку Чубриловићу и клубовима посланика у коме се иницира да одређени појединци врате повеље које им је 24. октобра 2016. доделио Организациони одбор за обележавање 25 година рада Народне скупштине РС.

Коментар