Приштина: Локацију амбасаде у Јерусалиму одредити у координацији са Немачком и САД

Кандидаткиња Самоопредељења за косовску председницу Вјоса Османи сматра да тачну локацију за отварање, како је навела, амбасаде Косова у Јерусалиму треба одредити у координацији са Немачком и САД.
Sputnik

Османи је додала да се не слаже са мишљењем Гљаука Коњуфце из Самоопредељења да одлуку о отварању амбасаде у Јерусалиму треба додатно преиспитати, објавио је „Репортери“.

Она је казала да је признање Израела важно и да одлука о тачној локацији амбасаде треба да буде усаглашена са Вашингтоном, пренео је „Косово онлајн“.

Посебно је брине што премијер у техничком мандату Авдулах Хоти није обелоданио у ком делу Јерусалима ће бити отворено дипломатско представништво Приштине.

„Прва и најважнија ствар је координација са САД, јер је признање дошло уз њихово посредовање. Од наше владе нисмо добили информацију где ће се тачно налазити амбасада, јер је важно да ли ће бити смештена у источном или западном Јерусалиму. Морамо да видимо која ће тачно локација бити и то ускладити са ставом САД, али и Немачке“, изјавила је Османи.

Прочитајте још:

Коментар