„Калашњиков" почео продају новог карабина ТГ2

Концерн „Калашњиков“ пустио је у цивилни промет нови карабин глатке цеви малокалибарског наоружања, саопштила је прес служба компанија.
Sputnik
„На свим продајним местима 'Калашњикова' широм Русије од 8. фебруара почиње продаја нове верзије карабина ТГ2 глатке и скраћене цеви (верзија 3). Према изгледу пушка је идентична аутомату АК104 и карабинима 'Сајга' верзије 33“, наводи се у саопштењу концерна.
Аутомат „војника будућности“: Најновији АК-12 у условима сурове далекоисточне зиме /видео/

Према подацима „Калашњикова“ карабин се може користити на такмичењима у стрељаштву, у лову, као и за тренирање на даљинама до 300 метара. Карабин има цев од 341 милиметра, склопиви носач и бочну шипку на коју се монтира оптика.

Прошле године концерт је на цивилно тржиште пласирао ТР9, ТР3 и „Сајгу 308

У оквиру спровођења налога председника Русије о диверзификацији војно-индустријског комплекса до 2030. године, удео цивилних производа, које производе руска предузећа, требало би да достигне 50 процената.

„Производња цивилног наоружања 'Калашњиков' за 2020. годину је показала позитивну динамику у поређењу са 2019. годином. За цивилно наоружање је повећан обим прихода у Русији за 30 процената, а у иностранству за 17 процената“, наводи се у извештају компаније.

Прочитајте још:

Коментар