„Имонолошки систем тражи огромну количину енергије како би направио антитела. Доручак треба да буде солидан, са 30 одсто масти, корисних карбохидрата, који ће одмах ићи у енергију, и антиоксиданаса. Јабука и поморанџа су обавезни пре вакцинације“, рекао је за ТВ Прву др Перишић.
Додаје да су гојазне особе „физиолошки упаљене“ и да им је потребно више антиоксиданаса кад уђу у стрес са вакцинацијом.
Каже да се бавио и питањем еуфоријског ефекта хране и како да кондиционирамо расположење јутарњим оброком.
„Оброк треба да има 20 одсто масноћа и фруктозу да активира наш ендоканабидоидни систем. Битно је узети фруктозу“, истакао је гастроентеролог.
Рекао је да мозак троши 30 посто енергије и да смо у моменту када се вакцинишемо у стању узбуђености, да тако дижемо енергетску потрошњу и аутоматски тело нема снаге да прави антитела.