Европска комисија оптужила Русију за дезинформисање о вакцинацији у Украјини

Извршни потпредседник Европске комисије Валдис Домбровскис оптужио је Русију за наводно ширење дезинформација везаних за вакцинацију против ковида 19 у Украјини, не наводећи никакве аргументе.
Sputnik

Према његовим речима, вакцинација у Украјини може почети већ овог месеца.

„Међутим, забринути смо због утицаја руских дезинформација на процес вакцинације у Украјини и спремни смо да помогнемо у борби против ових дезинформација и скептицизма према вакцинама“, рекао је Домбровскис на конференцији за новинаре.

Он, међутим, није навео примере за „руске дезинформације“.

Раније је објављено да би у Украјини у марту могао да буде покренут Центар за борбу против дезинформација. Према речима председника те земље Владимира Зеленског, Украјини је такав центар потребан како би се борила против лажних вести које наводно шири Русија.

Осим тога, министар културе земље саопштио је да Министарство намерава да у марту представи стратегију за борбу против дезинформација, усмерену на повећање медијске писмености становништва. Портпарол Европске комисије Петер Стано изјавио је да су украјински медији подвргнути сталним проруским дезинформационим кампањама.

Прочитајте још:

Коментар