Русија запитала Запад: Хоћете сада обуставити све односе са Украјином?

Председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин је, коментаришући увођење санкција украјиснком опозиционару Виктору Медведчуку, изјавио да би Запад сада требало да прекине све трговинско-економске односе са Украјином због ограничавања права и слободе сопственим грађанима.
Sputnik
„Ако полазимо од реторике Вашингтона и Брисела, они би требало да прекину све економске односе са Украјином због ограничавања права и слободе сопственим грађанима. То би било схваћено као мера како би се у Украјини обуставио хаос“, рекао је он.

Како је рекао, власт у Кијеву је након затварања појединих опозиционих телевизијских канала дошла до тога да уведе санкције и опозиционим лидерима, те је невероватно да таква земља претендује да постане „демократска“ и да жели да ступи у ЕУ.

Володин је нагласио да су по среди „озбиљни изазови уперени против демократије у Украјини“,

Огласила се и странка „Опозициона платформа – за живот“, чији је лидер Виктор Медведчук, саопштивши да је увођење санкција против њега корак ка диктатури.

Такође је наведено да ће та странка на све могуће начине настојати да одбрани демокоратију и Устав земље.

Подсетимо, Савет за националну безбедност и одбрану Украјине је према налогу председника Владимира Зеленског увео санкције против петорице Руса, троје Украјинаца и 19 правних лица, између осталог и лидеру странке „Опозициона платформа – за живот“ Виктору Медведчуку и његовој супрузи.

Прочитајте још:

Коментар