Незаустављиви Левандовски оставио иза себе Реалову икону

Баварска казнена експедиција предвођена Робертом Левандовским протутњала је Римом у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. Незаустављиви Пољак постигао је водећи погодак за Бајерн Минхен у победи над Лацијом (4:1), чиме се пробио на треће место најбољих стрелаца у елитном такмичењу.
Sputnik

Роберт Левандовски је стигао до 72. гола у Лиги шампиона, чиме је оставио иза себе Реалову икону Раула Гонзалеса, који је дуго био на трећем месту са 71 постигнутим поготком.

Није тешко погодити да прва два места заузимају двојица најбољих играча данашњице Кристијано Роналдо и Лионел Меси. Португалац је досад постигао 134 гола у најјачем клупском такмичењу на планети, док је Аргентинац на коти 119.

Нема дилеме да ће Роберт Левандовски већ ове сезоне поправити резултат и „одлепити“ се од Раула, али је тешко, буквално и немогуће да угрози Роналда и Месија, с обзиром на то да центарфор Бајерн Минхена има 32 године.

Ипак, баварска гол-машина делује незаустављиво ове сезоне и постигла је 32 гола на 31 утакмици што је импознатан учинак.

Бајерн је практично одрадио сав посао у Bечном граду, остаје само реванш на „Алијанц арени“ као формалност, када би актуелни првак Европе требало и званично да се домогне четвртфинала Лиге шампиона.

► Да ли је Жиру најпотцењенији нападач у историји фудбала?

► Катастрофа Сергеја и Лација, Жиру маказицама бацио Атлетико на колена!

► Велико појачање пред Милан – Катаи добио дозволу да игра!

Коментар