Поларна хладноћа у Америци заледила Нијагарине водопаде /видео, фото/

Sputnik

Делови водопада реке Нијагаре који се налазе у савезној америчкој држави Њујорк, на граници САД и Канаде, заледили су се током викенда пошто су се прошле недеље температуре у том делу Америке спустиле на минус 18 степени.

Светски медији пишу да су туристи који су се јуче затекли на водопадима фотографисали велике комаде леда како плутају реком, а облаци паре и дуга били су атракција током целог дана на зубатом сунцу.

Премда се на неким фотографијама чини да су се водопади потпуности смрзли, вода никада не престаје да тече упркос екстремно хладном времену, а велике ледене површине на реци су забележене и током 2014. и 2015, када је подручје захватио поларни вортекс.

Попут многих америчких држава и државу Њујорк је у последње две недеље захватио ледени талас хладноће, а снег се на том подручју очекује и идућих дана.

Последњи пут овакви призори на Нијагариним водопадима виђени су 2017. године, када је у том делу државе пало више од пола метра снега, а водопад и околна подручја били су оковани ледом.

Коментар