Сателит открио место где Северна Кореја чува нуклеарно оружје? /фото, видео/

Нови сателитски снимак који су објавили амерички медији наводно открива да је Северна Кореја предузела мере да сакрије објекат за који америчка обавештајна служба верује да служи као складиште за нуклеарно оружје.
Sputnik

Овај снимак би могао да натера критичаре администрације председника САД Џоа Бајдена, који, према њиховом мишљењу, мора да одреди јасну стратегију како ће се опходити са лидером Северне Кореје Ким Џонг Уном, наводе амерички медији, преноси Танјуг.

Сателитска фотографија снимљена је 11. фебруара, а анализирали су је експерти са Института Мидлбери у држави Вермонт.

​Стручњаци кажу да је Северна Кореја изградила нове структуре у месту Јонгдоктонг током 2020. године, а истраживачи кажу да је направљена с намером да се сакрију улази у тунеле који воде до складишта нуклеарног оружја.

„Фотографије показују два улаза у тунел 2019. године и нову зграду на том месту 2021. године“, рекао је Џефри Луис, професор на Мидлберију за међународне студије и специјалиста за обавештајне податке.

Јонгдоктонг је америчка обавештајна служба претходно означила као место где се чува нуклеарно оружје и верује се да још служи за ту намену, рекао је неименовани амерички обавештајац за америчке медије.

Прочитајте још:

Коментар