Медведев „прескочио“ Надала на АТП листи – гледа у леђа само Ђоковићу

Данил Медведев, финалиста овогодишњег Аустралијан опена, од 15. марта ће постати други играч на свету, пошто ће прескочити Рафаела Надала. Руском тенисеру то ће бити најбољи пласман у каријери, а поред тога, учиниће нешто што, сем његових неколико колега, нико није у последњих 15 година.
Sputnik

Медведев, који има 25 година, постаће први тенисер који ће се наћи међу прва два места АТП листе још од 2005. године, а да није члан „велике четворке“ коју чине Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Рафаел Надал и ЕндиМари.

Руски тенисер „прескочиће“ Рафаела Надала који је последњи пут ван топ 2 био пре скоро четири године. Од јуна 2017. ушао је међу два најбоља и све до дан данас није се померао из те позиције. Углавном је био други играч света, с тим што је у 2018. и кратко 2019. био на врху АТП листе.

Уз понеки "излет" Британца, Ђоковић, Федерер и Надал доминирају већ деценију и по, па нико од изазивача није успео да их свргне са чела.

Последњи који је пре њега био други на свету, а да није члан "велике четворке", јесте Аустралијанац ЛејтонХјуит.

Медведев ће прескочити Надала самим учешћем на АТП турниру у Марсељу, пошто ће као први носилац бити слободан у првом колу.

У овом тренутку, Данил заостаје са Рафом 115 бодова јер је прву прилику пропустио у Ротердаму, где га је на старту зауставио наш Душан Лајовић.

Срђан Ђоковић за Спутњик: Као да је Бог послао Новака да покаже свету да Срби нису геноцидан народ

Потврђено – Београд ће поново уживо гледати Ђоковића!

Кецмановић немоћан против Шварцмана у полуфиналу Буенос Ајреса

Коментар