Дрон погодио базу резервоара за нафту у Саудијској Арабији

Министарство енергетике Саудијске Арабије саопштило је данас да је један дрон погодио базу резервоара за нафту у луци Рас Танура, једној од највећих светских лука за испоруку нафте, а гелери балистичке ракете пали су у близини резиденцијалне четврти Сауди Арамкоа у Дахрану.
Sputnik

Портпарол министарства изјавио је за државну новинску агенцију СПА да ниједан напад није резултирао повредом или губитком живота или имовине, преноси Ројтерс.

Портпарол коалиције предвођене Саудијском Арабијом која се бори у Јемену поручио је данас да ће Саудијска Арабија предузети све неопходне мере како би се заштитила и обезбедила стабилност снабдевања енергијом и поморског саобраћаја.

Напади на базу резервоара за нафту у луци Рас Танура и на објекте Арамко у Дахрану били су кукавички терористички напади, рекао је портпарол министарства за државну новинску агенцију СПА.

Претходно је јеменски побуњенички покрет Хути саопштио да је испалио 14 беспилотних летелица и осам балистичких пројектила на објекте нафтне компаније „Сауди Арамко“ и на војне циљеве у саудијским градовима Дамам, Асир и Џазан.

Коментар