„До тог тренутка сам осећао подршку из Србије, али нисам разумео колико им је то важно“

Српски тенисер Новак Ђоковић се огласио поводом постављања рекорда по броју недеља проведених на врху ранг листе. „Неизмерно сам срећан и поносан на постизање великог успеха у спорту којем сам толико посвећен и који толико волим, а посебно сам срећан што тај успех могу да поделим са свим људима у Србији“, рекао је Ђоковић.
Sputnik

Ђоковић је 8. марта и званично престигао Роџера Федерера и поставио рекорд који тешко да ће ико икада оборити.

„Неизмерно сам срећан и поносан на постизање великог успеха у спорту којем сам толико посвећен и који толико волим, а посебно сам срећан што тај успех могу да поделим са свим људимау Србији, јер знам колико им значи и колико се поистовећују са оним што ја доживљавам“, рекао је најбољи тенисер света за Танјуг.

Ђоковић је истакао се од првог тренутка када је узео рекет у руке заљубио у овај спорт и да се и данас труди се да одржи ту везу са дететом у себи које и даље ужива да држи рекет, изађе на терен и да се игра са том најлепшом играчком.

„Када сам имао седам година поставио сам себи неке велике циље, заправо снове, да освојим Вимблдон и будем број 1. Знате ову причу од раније, али ја сам у својој соби правио Вимблдонски трофеј, дизао га и говорио да сам шампион и број 1. Када су се остварили ти снови 2011. године био сам најсрећнији човек на свету, имао сам све своје најближе чланове породице и људе који су ми дозволили да живим сан уз мене. До тог тренутка сам наравно осећао подршку Србије, али нисам разумео колико је тај успех важан и за људе у нашој земљи, колико је то значајно, све док се нисам вратио“, рекао је Ђоковић и објаснио шта се десило.

Ђоковић: Јецао сам и плакао...

„Дан након освајања на улицама Београда затекао сам велики број људи, широм Србије и региона се славио успех и ти људи су ми заправо показали да је тај успех једнако битан њима колико и мени. И некако, мој однос према тенису и пропорцији успеха до тада и након тога били су различити“, додао је српски тенисер.

О подршци коју Новак осећа из Србије говорио је у ексклузивном интервју за Спутњик спорт његов отац Срђан.

„Ево, у последњих неколико дана примам поруке и позиве од људи широм земље и целог света који осећају да су учествовали у том успеху и говоре из оне емоције која се поистовећује са оном коју ја доживљавам. То је мој највећи успех, да овај огроман успех поделим са толико људи, који нису само моја фамилија и околина, него и људи које никада нисам срео, људи који су се толико повезали са мном да овај успех они и сами осећају“, истакао је Ђоковић.

Гост спортске редакције Спутњика био је Новаков отац Срђан. Ако сте пропустили емисију, топло Вам препоручујемо да је погледате:

На питање шта даље, где су границе рекорда, Ђоковић је уз осмех рекао:

„Не знам шта је реално, шта је граница, ја не познајем границе и зато сматрам да сам успео да достигнем те највише врхове, достигнућа у тениској историји. Изузетно сам мотивисан да наставим даље, где ће ме то одвести и каве ћу успехе низати убудуће, не знам, не могу да предвидим будућност, али могу да створим најбоље могуће услове да будућност буде успешна и на томе радим. Верујем да имам све конце у својим рукама, наравно са најужим тимом људи око себе, то је изузетно битан фактор, та подршка разумевање, мојих родитеља, фамилије, браће, моје супруге, свих најблжиих у мом животу“.

У Новаковој каријери било је неколико веома болних тренутака, а размишљао је и о томе да напусти тенис. Ипак, подршка најближих је била јача од момената патње.

​„Без те подршке и њихове снаге било би много теже за мене, поготово у овој фази живота, где након свих успеха у последњих 15 година имам сваки разлог да кажем доста је било, али ја и даље осећам велику заљубљеност у овај спорт и уживам у сваком моменту када држим рекет“, емотивно прича Новак и наставља:

Како су Британци покушали да „украду“ Новака

„Зато што тениски рекет и терен из мене извлаче све најлепше, али и најгоре емоције. То је неко моје место, као школа живота, место које у сат времена може да извуче свашта из мене, што је можда и потиснуто, па ја то осетим и схватим на чему треба да радим. Ниишта не може да се пореди с тим, у контексту рада на себи, напредовања као особе и као тенисера. Узбуђен сам да крочим на неки нови пут, да видим шта будућност доноси. Верујем да ће се успеси наставити, долазити нови велики трофеји, али чак и ако се ништа не догоди ја ћу бити препоносан на све што сам до сада постигао“.

Новак је открио и да је први загрљај због рекорда поделио са мајком Дијаном и млађим братом Ђорђем.

„Скоро до поноћи био сам са мајком и братом. Они су били први са којима сам се загрлио, наравно честитала је супруга Јелена, па други брат Марко из Шпаније. Пуно људи је слало честитке из целог света, неки и раније због временске разлике, неки касније. Велика захвалност на тој подршци, љубави коју добијам. То заједништво, та повезаност је нешто што ме и даље носи, улива ми снагу и мотивацију и инспирацију да наставим даље“, поручио је Ђоковић за Танјуг и искористио прилику да свим женама честита 8. март, подсетивши на значај жена у његовом животу, од мајке Дијане, првог тренера Јелене Генчић, супруге Јелене, менаџера Елене Капеларо итд.

У Ђоковићеву част освануо мозаик од 2.177 тениских лоптица /фото, видео/

Ексклузивно – Срђан Ђоковић за Спутњик: Да нам узму Косово? Па, неће моћи! /видео/

Скандалозно понашање Француза о ком бруји свет /видео/

Коментар