Кина најавила визне олакшице за вакцинисане кинеском вакцином

Кина је саопштила да ће поједноставити издавање виза страним држављанима који су се вакцинисали кинеском вакцином против ковида 19.
Sputnik

Вакцинисани путници који путују у Кину ваздушним путем и даље ће морати да покажу негативне тестове у складу са важећим правилима, рекао је портпарол кинеског министарства спољних послова Жао Лијиан, али није изнео додатне детаље о томе како ће се поједноставити захтеви за визу.

Путници би требало да се „придржавају релевантних кинеских прописа о карантину и посматрању након уласка у Кину“, рекао је он додајући да је Кина спремна да изврши „узајамно признавање вакцинације са другим државама“.

Кинеска амбасада на Филипинима саопштила је раније у понедељак да ће Кина вратити претпандемијске визе онима који су вакцинисани и ревакцинисани кинеским вакцинама. У суботу је Кина најавила поједностављени поступак издавања виза за вакцинисане странце који улазе у Хонг Конг.

Кина је у великој мери ставила корона вирус под контролу, а у недељу је забележила само пет нових инфекција, а свих пет су „увезени случајеви“.

Да би спречила ризик да увезени случајеви проузрокују поновни пораст локалних инфекција, Кина ограничава улазак страних држављана. Странцима којима је дозвољен улазак у земљу морају проћи кроз карантин, преноси Ројтерс.

Прочитајте још:

Коментар