Захарова шаљиво о Бајденовом паду: Само ветар? Нису руски хакери?

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је на шаљив начин инцидент са америчким лидером Џозефом Бајденом који се три пута спотакао док се пео у председнички авион.
Sputnik
„Бајденов пад на степеницама председничког авиона једноставно су објаснили– 'Напољу је веома ветровито' – изјавила је представница Беле куће Карин Жан Пјер. Чудно је да нису 'руски хакери' предвођени (главном уредницом телевизије РТ и новинске агенције 'Русија севодња') Маргаритом Симоњан, него једноставно ветар“, написала је Захарова на Фејсбуку.

Подсетимо, уочи полетања за Атланту, амерички председник ЏО Бајден се три пута спотакао док се брзим корацима степеницама приближавао вратима председничког авиона. У једном моменту, Бајден се дочекао на колена, али се брзо подигао. Потом се зауставио се на врху степеништа, окренуо се и салутирао. Овим поводом огласила се и портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер која је новинарима изјавила да се Бајден осећа добро. Она је сугерисала је да су јаки ветрови у војној бази Ендруз, у близини Вашингтона, можда проузроковали пад, објавио је Ројтерс.

Коментар