Са једне стране Тео и Пефи, а са друге Воја – Стојановић у славном италијанском клубу

Воја Стојановић, некадашњи МВП јуниорске Евролиге, нови је кошаркаш Фортитуда из Болоње, преноси локални портал „Болоња баскет“.
Sputnik

Стојановић, који ове такмичарске године није имао екипу, у наставку сезоне носиће дрес славног италијанског клуба.

Двадесетчетворогодишњи српски кошаркаш претходних шест година провео је у Италији играјући за Орландину, Торино и Кремону, а сада га чека Фортитудо.

Стојановић је дете Црвене звезде са којом је освојио јуниорску Евролигу, био је и члан првог тима, а 2015, са свега 18 година, одлучио је да оде пут Италије.

Три сезоне носио је дрес Орландине, био је и капитен екипе и један од најбољих играча, а 2018. потписао је вишегодишњи уговор са Торином.

Ипак, ствари се нису одвијале најбоље у овом клубу, брзо је дошло до раскида сарадње и наредних годину и по дана провео је у Кремони са којом је освојио Куп Италије.

Прошлог лета одлучио је да напусти Кремону, а све до ових дана био је слободан кошаркаш. Одлучио је да прихвати позив Фортитуда и у наставку сезоне гледаћемо га у дресу славне екипе. 

Подсећамо, у Виртусу из Болоње, великом градском ривалу Фортитуда, играју Стефан Марковић и МилошТеодосић, док је тренер легендарни Саша Ђорђевић.

Фортитудо је тренутно десета екипа италијанског првенства и води жестоку борбу за пласман у плеј-оф.

Црвена звезда убедљиво поражена од Милана

Дабл-дабл Јокића у новој победи Денвер Нагетса

„Српски једнорог“ се разгоропадио, али није могао сам против Дончића и Даласа /видео/

Коментар