Ђоковић се враћа и има јасну поруку: Он има „оружје“ за највеће трофеје

Све је спремно за повратак Новака Ђоковића на терен после двомесечне паузе и освајања Аустралијан опена. Најбољи тенисер света ће у другом колу Мастерса у Монте Карлу укрстити рекете са талентованим Јаником Синером, а тај меч неће почети пре 12 часова и 30 минута. Уз Спутњик спорт моћи ћете да пратите текстуални пренос.
Sputnik

Прошла су два дуга месеца од незгодне повреде трбушних мишића коју је имао Новак Ђоковић. Било је јасно да је повреда озбиљна и да захтева мировање како руптура не би напредовала, те да је одмор уз адекватну терапију био потребан како би иста у потпуности била санирана.

И чини се да није могло теже одмах на повратку, с обзиром на то да Ноле за ривала има предводника новог таласа младих тенисера - Јаника Синера. Бар је те речи употребио српски ас када је говорио о 19-годишњем Италијану, који је стигао до финала претходног турнира одиграног у Мајамију.

​Њега је на последњем кораку зауставио Пољак Хуберт Хуркач, али је Синер показао да је сазрео и да је спреман за највише домете у тенису.

Надал пред српским новинаром омаловажио Ђоковићев рекорд: „Не знам шта то значи“ /видео/

Новак Ђоковић је у суперлативу причао о Синеру, који игра одлично са основне линије и шаље изузетно прецизне и брзе лоптице.

„Сјајан турнир у Мајамију за младе момке, и Синер и Хуркач су одиграли фантастичан турнир, победили су нека велика имена на путу до финала“, почео је Ђоковић причу с медијима у Монте Карлу, где практично има улогу домаћина, јер дуги низ година живи у Монаку.

Ђоковић је наставио да хвали првог противника у Монте Карлу.

„Јаник је заиста био констатан у послдњеих годину и по дана. Ако он није вођа, он је дефитнивно један од вођа генерације која долази. У својој игри има сво 'оружје' које му је потребно да нападне највеће трофеје. Подједнако добро игра на шљаци, као и на тврдој подлози, и то је заиста сјајно видети. Веома је зрео у начину на који игра и на који се понаша на терену“, није штедео Новак комплименте, што довољно указује на потенцијал и квалитет који поседује 19-годишњи Италијан.

Ипак, и поред свега изреченог, јасно је ко је фаворит у другом колу Мастерса у Монте Карлу, остаје да се види само како се Ђоковић опоравио и спремио после незгодне повреде трбушних мишића, уједно и како ће се снаћи против „грешника“ с којим досад није укрштао рекете.

► Британац сломио Лајовића после два дана, Филип без борбе, на реду је – Новак

► Велика победа за велику наду српског тениса!

► Ђоковић против „грешника“, Кецмановић без изненађења

Коментар