Лајовић открио за Спутњик шта га брине пред наступ у Београду

Душан Лајовић, српски тенисер, рекао је за Спутњик спорт да се нада да ће наредних дана у Београду бити лепше време, како би предстојећи Србија опен, који почиње 19. априла, бити идеалан за учеснике.
Sputnik
Зашто је Новак био разочаран у свог тренера? /видео/

Репрезентативац Србије је учествовао у жребу за такмичење, а у српској престоници је већ неколико дана, с обзиром на то да је учешће на турниру у Монте Карлу завршио већ у првом колу, а у Београду ће стартовати из другог.

„Нисам одмарао, одмах сам кренуо да тренирам, сваки дан је битан. Не играм прво коло, имам још два додатна дана да се припремим и то је добра ствар“, рекао је Лајовић.

Играчи су се и у Монте Карлу суочили са тешким временом, а наш саговорник се нада да ће у Београду бити другачије.

„Нису лаки услови за тренирање, сви се надамо побољшању временских услова, за сад не обећава, тешко је време, хладно и није лако за игру, али такви су услови и сви се сналазимо“, додао је Лајовић.

Чињеница да се турнир игра у Београду много значи за српске тенисере јер неће морати да буду у карантину као што је случај на такмичењима у иностранству.

Лајовић открио за Спутњик шта га брине пред наступ у Београду

„Већ месецима живимо такав живот, ни овде није другачије осим чињенице да играчи који су становници Београда могу да спавају код својих кућа. Ипак, 80 одсто времена проводимо у том прописаном протоколу. Добра ствар је бити код куће у тим околностима и спавати у свом кревету, што није честа ситуација. Играти турнир и спавати код куће – то је одлично и мислим да ће позитивно да утиче на турнир и припреме. Надам се да ћемо имати добро време, да неће падати киша“, истакао је Лајовић.

Он ће се у другом колу састати са бољим из дуела Робертаса Беранкиса и Федерика Делбониса.

О турниру у Београду недавно је за Спутњик спорт, у емисији Миљанов корнер, говорио директор турнира, Ђорђе Ђоковић.

► Ђоковић и Карацев могу да се сретну и пре финала у Београду!

► Србија добија још један турнир – загревање за Ролан Гарос

► Новак: Јако сам узбуђен /видео/

Коментар