Русија употребила у Сирији на десетине најновијих дронова-камиказа против терориста

Руске јединице су употребиле неколико десетина беспилотних летелица–камиказа „Ланцет 3“ током напада на међународне терористе у Сирији, саопштио је Спутњику извор из одбрамбено-индустријског комплекса.
Sputnik
„Прошле године је ради тестирања у борбеним условима руска групација у Сирији добила експерименталну партију баражне муниције 'Ланцет' коју је направио 'Калашњиков'. Уз помоћ тих дронова на терористе је извршено неколико десетина високо прецизних напада. Нови систем је показао високу ефикасност“, рекао је наш саговорник.
Русија употребила у Сирији на десетине најновијих дронова-камиказа против терориста

Како додаје, то је нова врста оружја за руску војску, а и даље се проучава тактика његове примене. Други руски дронови-камиказе „Куб“ користе се у Сирији од 2019. године, подсећа он.

„Баражна муниција“ или дрон-камиказа „Ланцет 3“ производ је компаније „Зала аеро“ која улази у групу „Калашњиков“. Максимална маса дрона при полетању је 12 килограма. Беспилотна летелица лансира се уз помоћ катапулта, слетање није предвиђено, јер би требало да експлодира приликом напада на противничке објекте.

Прочитајте још:

Коментар