ФСС осудио арогантне милијардере и пружио подршку УЕФА

Фудбалски савез Србије (ФСС) изричито се противи формирању новог европског такмичења, тзв. лиги богатих, такмичења које својим израженим егоизмом узима фудбалу оно што га је учинило планетарним и најпопуларнијим, осећај заједништва и солидарности, наводи се у саопштењу.
Sputnik

„Игра која спаја а не раздваја, игра која свима омогућава неки сан, припада заједничкој породици УЕФА и ФИФА, систему складних и организованих фудбалских структура. Тим поводом, Фудбалски савез Србије пружа максималну подршку УЕФА у напорима да фудбалска породица из свега изађе још јача. Једноставно, фудбал на терену, кроз историју и резултате, не може и не сме да прави разлику на богате и сиромашне“, поручују из ФСС-а.

„И то је оно што је највећа вредност фудбала. Да шампион буде аутсајдер, из лиге испадне фаворит. Свако има право избора, наш избор је само један – подршка УЕФА“, закључују из Фудбалског савеза Србије.
Амерички новац у мисији разарања фудбалске Европе

У недељу увече дванаест европских великана, међу којима је шест клубова из Премијер лиге (М. Јунајтед, М. Сити, Челси, Арсенал, Тотенхем и Ливерпул), три из Италије (Интер, Милан, Јувентус) и три из Шпаније (Барселона, Р. Мадрид, А. Мадрид) објавило је почетак Суперлиге – новог елитног европског клупског такмичења.

У саопштењу се наводи да ће Суперлига кренути „што је пре могуће“, а то је вероватно у сезони 2023/2024. Ова лига била би скоро па затворена где би 15 клубова имало сталне лиценце, а пет би се сваке године смењивало.

Свих дванаест клубова потписало је уговор на 23 године и добиће милијарде евра у том периоду. УЕФА је одмах реаговала јер је ово атак на Лигу шампиона у којој се поменути великани више неће такмичити, те ћемо видети какав ће крајњи исход бити.

ФСС је само један у низу од Савеза који је пружио подршку УЕФА, а сви чекају да се огласи и ФИФА за коју многи сматрају да ће стати на страну великана.

О новој Суперлиги и амбицији похлепних милијардера за Спутњик је причао селектор Драган Стојковић Пикси чији ћете интервју моћи да читате на нашем порталу касније у току дана.

Жестока реакција УЕФА на „нож у леђа“

Премијер Велике Британије објавио рат похлепним милијардерима

Словенац није бирао речи за „бившег“ кума: „Бранио сам ратне злочинце, али ово никада нисте видели“

Коментар