Фон дер Лајенова: ЕУ ће подржати пругу од Београда до Северне Македоније

Европска унија је спремна да подржи изградњу железничке пруге између Београда и Северне Македоније, објавила је председница Европске комисије, Урсула фон дер Лајен, након разговора са председником Србије Александром Вучићем, данас у Бриселу.
Sputnik

"Разговарали смо о борби против пандемије Ковид-19, економском опоравку, приступном процесу где желимо да видимо наставак позитивних догађања у области владавине права, дијалогу Београда и Приштине као и о железничкој прузи између Београда и Северне Македоније коју смо спремни да подржимо", навела је Фон дер Лајен на свом Твитер налогу.

​Она је додала да јој је драго што се данас у Бриселу састала са Вучићем.

Вучић се након Фон дер Лајенове састао са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем, као и са шефом дипломатије ЕУ, Жозепом Борељом.

Први део састанка Вучића и Бореља одвија се "у четири ока", а затим се прелази на радни ручак који је у част високе делегације из Београда организовао шеф дипломатије ЕУ.

Очекује се да Вучић и Борељ око 14.45 заједно обрате медијима у Бриселу.

Извори Танјуга из Европске службе за спољне послове наводе да ће се током данашњег састанка размотрити могућности за наставак дијалога Београда и Приштине.  Додаје се да је ЕУ, као главни посредник у дијалогу, спремна да "већ данас" седне поново за сто у Бриселу.

ПолитикаВестиУрсула фон дер ЛајенАлександар Вучић
Коментар