Страшне претње на Васкрс у Хрватској: „Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати“ одјекивало Боровом /видео/

Општина Борово на својим Фејсбук страницама објавила је два снимка на којима се види више десетина младића како пролазе местом у недељу, на православни Васкрс, у пратњи полиције. Скандирају песму „Зови само зови, сви ће соколови за те живот дати“, те „Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати“, док се на другом снимку снимци чује „Убиј Србина“.
Sputnik
С обзиром да је колона пролазила Боровом у пратњи полиције, „Новости“, недељник који издаје Српско народно вијеће у Хрватској, послао је питање Полицијској управи вуковарско-сремској о каквом скупу се ради те зашто кривци нису спречени у исказивању говора националне мржње.
Портпарол ПУ Драгослав Живковић потврдио је да су у недељу, 2. маја, око 6.30 сати ујутро, након што су положили венце на меморијалном споменику 12 хрватских редарственика, двадесетак младића кренуло у колони кроз место те да су извикивали непримерене поруке.
Како је рекао Живковић, полиција је одмах реаговала, издвојила оне који су викали претеће поруке, утврдила њихов идентитет и провела криминалистичко истраживање, преноси портал Новости.
Иначе, јуче су припадници вуковарског огранка навијача загребачког „Динама“ Бед блу бојс у Борову Селу иза споменика дванесторици хрватских полицајаца погинулих на почетку сукоба у Хрватској, насликали мурал у њихову част.
Прочитајте још:
 
Коментар