Почасна паљба на Калемегдану поводом Дана победе /фото, видео/

Гардисти Војске Србије извршили су почасну артиљеријску паљбу на Калемегдану поводом Дана победе који се обележава 9. маја.
Sputnik
Припадници Гарде Војске Србије на Калемегдану су извршили почасну артиљеријску паљбу испаљивањем десет плотуна из шест артиљеријских оруђа, саопштено је из Министарства одбране.
Почасна паљба поводом Дана победе
„Паљби је претходило подизање државне заставе и интонирање химне, након чега је прочитана Наредба председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, на основу које су припадници Гарде извршили почасну паљбу“, стоји у саопштењу Министарства одбране.
Почасна паљба поводом Дана победе
Дан победе над фашизмом обележава се у знак сећања на 9. мај 1945. године, када је безусловном капитулацијом Немачке окончан Други светски рат у Европи.
Почасној паљби је присуствовао министар одбране Небојша Стефановић који је поручио да никада не смемо да заборавимо све кћери и синове наше земље који су дали своје животе да би извојевали слободу.
Почасна паљба поводом Дана победе
„Почасном артиљеријском паљбом започели смо обележавање великог празника за нашу земљу. Дан победе је дан када се сећамо свих кћери и синова наше земље који су дали своје животе или су их понудили на олтар отаџбине да би извојевали оно најважније слободу, безбедност и нормалан живот“, рекао је Стефановић. 
Почасна паљба поводом Дана победе
Министар је поручио да не смемо да заборавимо сва зла фашизма која су се догодила на територији Србије и ко је био на страни. 
Коментар