На Израел испаљено 850 ракета, у Гази погинуло 12 деце /видео/

Око 850 ракета испаљено је на Израел са палестинске територије од почетка сукоба, саопштила је израелска војска. У Појасу Газе услед напада израелске војске погинуло је 35 људи, међу којима 12 деце, а 200 је рањено, објавило је министарство здравља Газе.
Sputnik
Сукоби израелске војске и Палестинаца настављени су, а на обе стране има погинулих, рањених и причињена је велика штета.
Израелским ваздушним нападима уништене су све полицијске зграде у Појасу Газе, саопштило је тамошње министарство унутрашњих послова. Зграде је уништила израелска авијација, рекао је портпарол министарства, преноси агенција ДПА.
Израелска војска објавила је да је на Израел испаљено око 850 ракета, а да је ПВО систем „Гвоздена купола“ пресрео између 85 и 90 одсто. Како су навели из Израелских одбрамбених снага, гађали су око 500 мета у Појасу Газе, преноси „Харец“. Како наводи овај израелски лист, „оклопне дивизије и падобранци припремају се у складу са оперативним плановима одобреним прошле године за случај рата у Гази“.
Израелска војска додала је да је уништила куће три висока званичника Хамаса, као и да је убила два кључна оперативца обавештајне службе Хамаса.
​Цивилних жртава било је и на израелској страни, где је погинуло пет људи, а у граду Лоду погинули су 16-годишња девојка и њен отац. У том граду избили су и улични нереди, у којима је повређено 12 људи.
Поново је током ноћи ракетиран и Тел Авив, а власти Израела затвориле су школе у том граду, Рамат Гану, Херцлији, Холону, Лоду и другим местима.
Једна вишеспратна стамбена зграда у Гази је срушена, а друга је тешко оштећена након што су више пута погођене у израелским ваздушним нападима.
​Премијер Израела Бенјамин Нетанијаху запретио је да ће палестинске екстремистичке организације Хамас и Исламски џихад скупо платити за нападе на централни и јужни Израел.
Вођа Хамаса, Исмаил Ханије, рекао је да је Израел „запалио ватру у Јерусалиму и Ал-Акси и да се пламен проширио на Газу, па је одговоран за последице“.
Прочитајте још:
 
Коментар