„Вода покрива 70 одсто планете, а Ђоковић остатак“

Спортисти често иду и преко сопствених граница, а најбољи и најсвежији пример за тако нешто је Новак Ђоковић. Два исцрпљујућа меча у суботу на Мастерсу у Риму и победе за пласман у велико финале где га у недељу, не пре 17 часова, чека највећи ривал Рафаел Надал.
Sputnik
Литри проливеног зноја, жуљеви на ногама и рукама, сунце и киша, са свим тим се борио и изборио Новак Ђоковић на Мастерсу у Риму у једном дану. 
Прво је био на коноцпима против сјајног Грка Стефаноса Циципаса, имао је сет заостатка и брејк заостатка у другом, а онда је по ко зна који пут показао да има челичне живце и да је када је ментална снага у питању, да је и у том сегменту неприкосновен. Славио је резултатом - 4:6, 7:5, 7:5.
Јефтина провокација Надала пред финални двобој са Ђоковићем
Извукао се с ивице амбиса Србин и успео да елиинише грка у Вечном граду, касније и да слави у новом жестоком двобоју против домаћег такмичара Лоренца Сонега - 6:3, 6:7, 6:2.
Само у једном дану Новак је на земљаној подлози на којој су се неретко смењивали сунце и киша провео 4 сата и 55 минута, а пласман у финале, где ће шести пут одмерити снаге са Рафаелом Надалом одушевио је велики број љубитеља белог спорта.
​Један од оних који су се поклонили Новаку Ђоковићу је и бивши тенисер Роб Кениг, који сада ужива у улози спортског коментатора. Он је за Нолетов преокрет против Циципаса поручио да је у питању меч сезоне, с обзиром на то да се Србин више пута „враћао из мртвих“ и на крају је однео важну победу.
Остаје само да се види да ли ће Новак бити довољно спреман за 57. двобој са највећим ривалом Рафаелом Надалом, који је у суботу наспрам његових готово пет сати ударања лоптице, провео у „канцеларији“ свега сат и 32 минута.
​Иначе, Србин и Шпанац ће у Риму одиграти чак девети међусобни меч, што је њихов рекорд. На Ролан Гаросу састајали су се у осам наврата, па ће бити занимљиво видети да ли ће Шпанац успети да смањи заостатак на само једну победу мање, или ће Ноле отићи на „плус три“ - тренутно је међусобни скор 29-27.
► Новак и Рафа се срели пре финала – око једне ствари се нису сложили
► Бивши светски број 1 донео крупну одлуку
► Ђоковић објаснио шта је потребно ако „уопште жели да се нада против Надала“
Коментар