Из Газе лансиране ракете ка Ашдоду, војска Израела бомбардовала зграду Црвеног полумесеца

Из Газе су лансиране ракете ка граду Ашдоду у Израелу, након мирнa два сата. Пре тога, Израел је бомбардовао канцеларију катарског Црвеног полумесеца, која се налази у Појасу Газе.
Sputnik
Дописник РТ-а известио је да су се укључиле сирене упозорења у граду Ашдоду, јужно од Израела, усред континуираних узајамних бомбардовања израелске војске и палестинских фракција у Појасу Газе.
Претходно су израелске одбрамбене снаге гађале канцеларију катарског Црвеног полумесеца.
Дан раније, иста зграда била је мета бомбашког напада, саопштило је катарско Министарство спољних послова. 
„Шокиран сам што је у ваздушном нападу погођен катарски Црвени полумесец у Гази. Срећом, особље је на сигурном. Али морају се предузети сви кораци како би се осигурала заштита медицинске инфраструктуре и особља. Овај инцидент ће само ометати хуманитарни одговор у овом критичном тренутку“, написао је на Твитеру генерални директор Међународног комитета Црвеног крста Роберт Мардини.
Израелска војска није претходно упозорила запослене катарског Црвеног полумесеца о предстојећем ваздушном нападу, изјавио је извршни директор Сектора за међународну помоћ и развој Фајсал ел Емади. Одбор Црвеног крста истакао је да у пословној згради није била ускладиштена хуманитарна помоћ. Организација је објавила да је неколико људи у близини зграде убијено, али нико од запослених у канцеларији.
Прочитајте и:
Коментар