Ђукановић враћа тужилачке законе Скупштини Црне Горе

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић саопштио је данас на конференцији за медије да ће вратити законе о државном тужилаштву на поновоно разматрање. Подсјетимо Скупштина Црне Горе је изгласала нов Закон о Државном тужилаштву прошле седмице. Због тога су посланици ДПС-а и опозиције напустили сједницу Скупштине кад се гласало о закону.
Sputnik
На питање новинара да ли је ДПС ријешио да бојкотује рад Скупштине Ђукановић је казао да они нијесу донијели одлуку о бојкоту парламента, али да је то било упозорење вкладајућој већини да ДПС не пристаје на уцјене већ да је расположен за дијелог.”
"ДПС је у парламенту, али не улази у пленарну салу. Не можемо да се понашамо као партије које су четири године бојкотовале парламент. Чујемо поруке европских партнера. Али више бих волио да сам чуо коју ријеч од њих о бруталном игнорисању препорука Венецијанске комисије", казао је Ђукановић.
Шеф посланничког клуба ДФа Славен радновић је недавно казао да ако Ђукановић одбије да потпише тужилачке законе, онда ће их парламент опет изгласати и да ће то одгодити промјене у тужилаштву за неких мјесец дана, дакле до јесени.
Коментар