Ђорђе Марјановић сахрањен уз Мокрањчево „Опело“ /видео, фото/

У Алеји заслужних грађана сахрањен је Ђорђе Марјановић, једна од највећих певачких звезда Југославије, легенде шлагера, човек огромне харизме. На вечни починак су га испратили многобројни пријатељи, колеге, обожаваоци.
Sputnik
Претходно је одржана дирљива комеморација којој су присуствовале бројне значајне личности из јавног живота. Ђорђе Марјановић је напустио овај свет 15. маја, а „Звиждук у осам“ је заувек утихнуо.
Испраћен је уз хорску композицију „Опело“ у фис-молу Стевана Мокрањца и опело Руговски. Oпело је служио протојереј-ставрофор др Милош Весин, који је дошао из Чикага.
Последњи опроштај од Ђорђа Марјановића
Ђорђе Марјановић је је један од највољенијих певача забавне музике, не само на просторима некадашње Југославије, већ и изван граница, посебно у земљама некадашњег СССР-а
Радмила Караклајић на комеморацији поводом смрти Ђорђа Марјановића
Од Ђорђа Марјановића опростиле су се његове колеге и пријатељи на комеморацији: проф. Никола Рацков, Олга Марковић, преводилац и члан руског клуба „ђокиста“, уметници Миња Субота, Нада Павловић и Јован Маљоковић. Присуствовали су и диригент Бојан Суђић, Владимир Граић и Зорана Павић 
Главна уредница Спутњика Србија Љубинка Милинчић на сахрани Ђорђу Марјановићу
Ђорђе Марјановић је умро у 89. години у Београду, у болници, од опште слабости, с обзиром на своје године. Рођен је у Кучеву 1931, а у Пожаревцу завршио гимназију. Студирао је фармацију у Београду, коју никад није завршио.
Певачица Зорана Павић на комеморацији Ђорђа Марјановић
Волели су га од Београда преко Москве, Минска, Сибира, па све до Владивостока, па и даље, на све стране Европе. Музички је уметник који има два музеја њему у част - један у родном Кучеву, а други у Москви, у власништву „ђокисте" Николаја Ларена.
Представници Руског дома на опроштају од Ђорђа Марјановића
Његова каријера је текла несметано све до 14 априла 1990. када је на концерту у Мелбурну доживео мождани удар. Црпећи неизмерну енергију из подршке коју су му свакодневно упућивали његови обажаваоци, вратио се на сцену, где је најчешће гостовао на наступима колега. Од музичке публике и публике уопште, опростио се 31. маја 2004.концертом у Великој дворани Центра Сава.
Породица Ђорђа Марјановић и протојереј-ставрофор Милош Весин на сахрани
Погледајте и видео о томе како је Ђорђе Марјановић освојио публику – од Југославије до Совјетског Савеза: 
Прочитајте и:
 
Коментар