Катарским моћницима су већ уписали титулу, али – десило се чудо! /видео/

Фудбалери Лила су освојили титулу првака Француске, збацивши са трона неприкосновени Пари Сен Жермен, клуб који финансирају катарски моћници.
Sputnik
Лил је успео да освоји четврту титулу у историји, прву после десет година и сезоне 2010/11, иако су сви трофеј већ уписали Пари Сен Жермену пред почетак сезоне, као што је то био случај у практично свакој претходној од промене власништва у том клубу.
Лил је до великог успеха дошао са неупоредиво мањим буџетом од ПСЖ-а, који ужива у високим финансијским инјекцијама од стране катарских власника из имућне породице Ал Тани, на челу са милијардером Насером Ал-Келаифијем.
Лил је закомпликовао феноменалну сезону у претпоследњем колу, када је ремизирао са Сент Етјеном на домаћем терену, па је у последњој рунди морао да овери титулу.
То је урадио победом против Анжеа на гостовању резултатом 2:1, а најбитније голове у сезони постигли су Џонатан Давид у десетом минуту и Бурак Јилмаз у надокнади првог полувремена.
​Лил је на кратко забринуо Фулгини, који је преполовио њихову предност у 92. минуту, али је судија недуго затим одсвирао крај утакмице, после којег је кренуло велико славље новог шампиона Француске.
ПСЖ је одрадио свој део посла, пошто је савладао Брест (2:0) на гостовању после аутогола Февра и поготка Мбапеа, али му то није било довољно.
Табела је на крају сезоне рекла да је Лил првак са 83 освојена бода, а ПСЖ вицешампион – тек други пут у последњих девет година – са бодом мање.
Што се тиче остатка Лиге 1, са трећег места ће у квалификације за Лигу шампиона Монако, док ће у Лигу Европе Лион и Марсеј. Рен је у последњем колу успео да се избори за Лигу конференција.
У Лигу 2 испали су Дижон и Ним, док ће се Нант борити за опстанак у елити против трећепласиране екипе нижег ранга.
Зашто Србија не успева да се обрачуна са хордама које имају – војничку структуру
Роман ће своју чету, ипак, гледати међу елитом!
Трагедија на прослави титуле – преминуо дечак, полиција тукла навијаче /видео/
Коментар