Италијан великог срца и „челичних ногу“ одушевио Новака

Италијан Волфанго Пођи кренуо је из Италије, тачније из Фиренце 14. маја, и превалио је бициклом пут дуг 1.200 километара како би стигао у Београд и испунио хумани циљ. Наиме, он је за пуних шест дана вожње успео да заради преко 10.000 евра које ће деци из села Вајска обезбедити изградњу предшколске установе.
Sputnik
Човек великог срца и „челичних ногу“ Волфанго Пођи је прошлог петка паркирао свој бицикл у малом војвођанском месту, након што је претходно превалио дуг пут и прошао кроз градове од Фиренце, преко Болоње, Венеције, Трста, Љубљане, Загреба, Новог Сада, и на крају Београда. 
Јокића ударали у главу од немоћи – Србин водио Денвер до нове победе /видео/
На његов невероватан подухват није остао имун ни велики шампион Новак Ђоковић, који је на друштвеним мрежама, после пласмана у полуфинале Београд опена, окачио статус везан за велико срце које је демонстрирао Пођи. 
„Невероватан момак. Волфанго је бициклом стигао из Фиренце до Београда“, твитнуо је Новак, и управо је Фондација „Новак Ђоковић“ та која ће малишанима из села Вајска обезбедити да добију вртић, за лепше детињство.
​Наравно, имао је шта о свом подухвату да каже и сам Италијан који је био поносан због учињеног.
„Пут је био дугачак, али врло узбудљив. Успели смо да прикупимо новац потребан за изградњу предшколске установе, а уједно смо успели и да пређемо наш зацртани циљ. Када сам стигао у Вајску и видео сву ону децу која су ми се обрадовала, срце ми је билу пуно, а никакав физички умор није могао да савлада срећу коју сам у том тренутку осетио. Било ми је јако тешко да се раздвојим од деце, али се осећам срећно и исупуњено што знам да сам свој траг оставио у животима људи једног мало места, српског села“, поручио је Пођи по доласку у Вајску.
И заиста, капа доле хуманитарцу из Италије, човеку великог срца чије су „челичне ноге“ превалиле на бициклу пут дуг 1.200 километара за свега шест дана!
► Јапанци неће Олимпијске игре – 400.000 потписа против!
► „Ово је колапс“: Олимпијске игре у Јапану неизвесне ― Америка долила „уље на ватру“
► Бјелица за Спутњик: Маја је прави лидер, идемо по злато у Јапан /видео/
Коментар