Некадашњи Трампов саветник Мајкл Флин демантовао да је подржао пуч у Америци /видео/

Некадашњи саветник за националну безбедност у администрацији Доналда Трампа, Мајкл Флин, демантовао је наводе да подржава идеју пуча у Америци, налик оном у Мјанмару.
Sputnik
„Желео бих да будем веома јасан — апсолутно нема разлога за било какав пуч у Америци и ни у једном моменту нисам позвао на тако неку акцију“, објавио је Флин на свом наводном Телеграм каналу.
Флин се огласио након што су медији претходно објавили да је он сугерисао да би такав пуч требало да се деси и у САД.
Медији су, наиме, пренели да је Флину током конференције у Тексасу било постављено питање у вези са дешавањима у Мјанмару у фебруару.
„Желео бих да знам зашто оно што се догодило у Мјанмару не може и овде да се деси“, упитао је неко из публике на конференцији којој су, како наводи „Хил“, присуствовале многе присталице „Кјуанона“ који се сматра покретом у којем су сублимиране све популарне теорије завере.
То питање су многи од присутних поздравили гласним повицима, а када су се утишали, Флин је наводно одговорио: „Нема разлога. Мислим, требало би да се овде догоди“.
​Флин, међутим, тврди да је његов одговор заправо гласио:
„Нема разлога да се (пуч) догоди овде (у Америци)“.
Подсетимо, почетком фебруара војска Мјанмара преузела је власт у земљи на годину дана, уводећи ванредно стање због, како тврде, изборне преваре.
Претходно су ухапшени председница владајуће странке Мјанмара Аунг Сан Су Ћи и други високи званичници Националне лиге за демократију која је победила на новембарским изборима.
Коментар